етика

Умови застосування примусових заходів медичного характеру

Умови застосування примусових заходів медичного характеру є важливою темою, яка вимагає ретельного вивчення та розуміння, особливо у контексті прав людини та медичної етики. Прийняття рішень про застосування таких заходів повинно базуватися на конкретних обставинах і забезпечувати баланс між потребами індивіда та інтересами громадського здоров’я.

Становлення професійної культури посадових осіб публічної влади

З’ясовано особливості становлення професійної культури посадових осіб органів публічної влади, окреслено актуальність обраної теми статті та проаналізовано стан дослідженості цього питання у науці. Розглянуто основні дефініції поняття «професійна культура». Проаналізовано відмінні особливості культури управлінців. Здійснено аналіз чинників становлення професійної культури посадових осіб публічної влади.

Доброчесність як складова діяльності публічних посадових осіб в контексті боротьби з корупцією

У статті здійснено аналіз змісту принципу доброчесності на публічній службі. Наголошено, що доброчесність є одним з інструментів запобігання корупції та невід’ємною частиною культури державної служби.

Досліджено правове регулювання правил доброчесності серед публічних посадових осіб. Проаналізовано Антикорупційні стратегії, які слугують дороговказом для подолання корупції в державі.

Шляхи гуманізації сучасного судового ораторства

У  період  системних  реформ,  що  відбуваються  в  сучасному  українському
суспільстві  загалом,  і  в  судовій  системі  зокрема,  до  чинників,  що  забезпечують  більш
справедливий  і  гуманний  характер  судового  процесу,  варто  зараховувати  історичний
досвід,  набутий  іншими  державами  у  правовій  сфері.  Також  включення  в  теоретичне
осмислення  поняття  культури  судового  оратора  міркувань  щодо  значення  християнсь-кої  етики  в  процесі  гуманізації  судочинства  не  лише  забезпечило  б  повноту  розгляду

Аналіз ідей добра і зла Августина Блаженного російськими мислителями наприкінці ХІХ ст. - поч. ХХ ст.

Досліджено онтологічний підхід до проблеми добра і зла, її формулювання та специфіки вирішення в російській релігійній філософії наприкінці ХІХ на початку ХХ ст. на основі зіставлення східної (більш близької за духомросійським мислителям) і західної (блаженний Августин) гілки патристики. Стаття ґрунтується на використанні методу єдності логічного та історичного, категоріального аналізу та компаративістики, аналогії та наукової обєктивності.