хмарні технології

Вимоги до безпеки даних медичної інформаційної системи

Висвітлено підсумки та висновки щодо вимог до проєкту інформаційної системи та безпекової компоненти в контексті хмарних технологій і проєкту QMS, який акцентує на значущих факторах, що сприяють успіху проєкту, і використанні сучасних технологій безпеки. Документ розглядає роль таких аспектів, як SSL-з'єднання, надійні механізми аутентифікації та авторизації, шифрування паролів та CSRF-токени. Увагу зосереджено також на важливості постійних оновлень системи та високої доступності даних.

Метод розроблення специфікацій та вимог в процесі реінжинірингу ІТ-проектів

У даному дослідженні метою є вдосконалення методу синтезу вимог та специфікацій для реінжинірингу ІТ-проектів з максимальною ефективністю та бізнес-орієнтованістю. Основним завданням є адаптація застарілих ІТ-систем до змінюваного технічного середовища, зокрема до хмарних технологій та вимог до систем безпеки. Для досягнення цих цілей, запропонована методу використовує аналіз архаїчних систем, метод зворотної розробки, опитування експертів, аналіз документації та моделювання чорного ящика.

МІГРАЦІЯ БАЗИ ДАНИХ У ФОРМАТІ БЕЗ КОДУ

Міграція бази даних є критично важливим процесом для підприємств, яким необхідно підтримувати цілісність даних і функціональність під час переходу на нові технології чи системи [7]. У статті досліджено концепцію міграції бази даних у форматі без коду, включаючи переваги та проблеми цього підходу. Інструменти міграції без коду забезпечують інтерфейс, який дозволяє користувачам перетягувати дані та автоматизувати процес міграції. Це усуває необхідність ручного кодування та прискорює процес міграції.

Розроблення інтерактивного веб-додатка з використанням нереляційної бази даних

Розроблено інтерактивний веб-додаток, який складається з бази даних, сховища даних, прогресивного мобільного додатку та основного веб-інтерфейсу. Він дає можливість створювати, відправляти та опрацьовувати заявки користувачів, а також переглядати, змінювати, видаляти та переносити елементи, управляти додатковими функціями, що є недоступними для звичайного користувача. Ще однією важливою особливістю розробленого додатка є можливість роботи offline.