пандемія

Стан та перспективи розвитку авіатранспортної галузі України в умовах євроінтеграції, пост пандемії та війни

Проаналізовано особливості розвитку, сучасний стан і специфіку конкуренції, а також перспективи розвитку авіатранспортної галузі в Україні, зокрема в умовах євроінтеграції, постпандемії та війни. Показано, що до початку війни Україна мала значний потенціал для розвитку авіагалузі завдяки географічному положенню, наявності кількох міжнародних аеропортів та активній євроінтеграції. Однак умови постпандемії COVID-19 та війни створили певні виклики та обмеження для розвитку авіатранспорту в країні.

Тенденції розвитку та перспективи активізації збуту суб’єктів страхового ринку України

Дослідження свідчать, що протягом 2018–2021 рр. спостерігалися позитивні зрушення на ринку страхових продуктів України щодо основних показників його розвитку. Проте в умовах пандемії, воєнного стану суттєво змінилися умови функціонування вітчизняних страхових компаній, внаслідок чого вони оновили пропонований асортимент своїх продуктів. Також зросло значення їх реалізації онлайн, зокрема з використанням мобільного додатку. Він найчастіше використовується щодо продуктів страхування майна з високою частотою дрібних пошкоджень.

Особливості та наслідки впливу пандемії коронавірусу на виборчий процес у світі

        Досліджено вплив пандемії коронавірусу на виборчий процес та результати виборів.

ЗАГРОЗИ СВОБОДІ МІСЦЕВИХ ГАЗЕТ УКРАЇНИ В УМОВАХ КАРАНТИНУ

В умовах економічної кризи, викликаної короновірусом, виникли загрози складовим свободі районних, міських, селищних газетних видань України, що інформують про COVID-19, способи профілактики, протистояння небезпечній хворобі.

Сучасні тенденції ціноутворення золота в умовах пандемії COVID-19

Проаналізовано динаміку дохідності золота на світовому ринку за період 2010 — 2020 рр. Також розглянуто обсяги попиту на дорогоцінний метал за різними секторами ринку за ІІ квартал 2019 — 2020 рр. та визначено чинники впливу на ціноутворення золота. Виокремлено переваги золота для інвесторів на противагу нестабільним валютам та цінним паперам під час кризи внаслідок епідемії COVID-19. Проаналізовані обсяги золотовалютних резервів України з кінця 2019 р. по вересень 2020 р. Зроблено висновки щодо основних тенденцій ціноутворення золота в умовах пандемії.