Дослідження біодеградабельних плівок на основі крохмалю та визначення деяких їхніх фізико-хімічних характеристик
Проведено дослідження з виготовлення в лабораторних умовах експериментальних біодеградабельних плівок (ЕБП) та проаналізовано рецептури з крохмалю кукурудзяного та картопляного з 8, 10 та 15%-вим вмістом. З’ясовано, що ЕБП на основі картопляного крохмалю з концентрацією 10% є більш пластичний і добре зберігає форму, порівняно з іншими зразками. Проведені мікробіологічні, механічні, фізико-хімічні, ІЧ-спектроскопічні дослідження ЕБП та біодеградабельного пластику (БП), доступного на ринку у формі пакувальних пакетів (БП з «АТБ», БП з «Сільпо», БП з «Roshen»).