забезпечення житлом

ДОМАШНІ ТВАРИНИ, ЯК ЧИННИК ІНДИВІДУАЛІЗАЦІЇ ІНТЕР’ЄРУ ПОМЕШКАНЬ

Архітектурне проектування приміщень для тварин стає все більш важливою сферою досліджень і практики, яка спрямована на створення комфортних і безпечних умов проживання для тварин у різних контекстах, включаючи притулки для тварин, приміщення для тварин на фермах і вольєри в зоопарках. Однак проектування приміщень, сприятливих для тварин, вимагає повного розуміння поведінки, фізіології та добробуту тварин, а також включення відповідних елементів дизайну та матеріалів.

Адміністративно-правове забезпечення реалізації громадянами права на житло в Україні

В статті розглянуто питання, пов’язані з адміністративно-правовим забезпеченням регулювання відносин у житловій сфері та умовах реалізації громадянами України права на житло. Особливу увагу приділено аналізу положень закріплених в Конституції України (ст. 47) щодо права кожного громадянина на житло, а також роль держави в реалізації цього права шляхом створення умов: для побудови житла, для придбання житла у власність, для користування житлом у вигляді оренди [1].

Державне регулювання реалізації житлових прав громадян України

Розглянуто використання державно-управлінських механізмів реалізації житлових прав громадян, визначено основні напрями застосування державно-управлінських механізмів покращення житлової політики держави для належної реалізації громадянами права на житло. Досліджено процеси використання державно-управлінських механізмів реалізації громадянами права на житло, визначено основні напрями їх застосування та встановлено ефективність застосування окремих державно-управлінських механізмів для покращення житлової політики держави та належної реалізації житлових прав громадян.

ІННОВАЦІЙНІ АРХІТЕКТУРНІ ІДЕЇ ЖИТЛА МАЙБУТНЬОГО (впроектах студентів кафедри дизайну архітектурного середовища)

Розглянуто майже 15-річний досвід виконання дипломних робіт за житловою тематикою студентами-дипломантами кафедри ДАС. Специфіка всіх цих робіт полягає у пріоритетності застосування принципів середовищного проєктування. На характерних прикладах розкрита еволюція тем дипломних проєктів. Показана їх широка палітра - від проєктів реконструкції окремих старих будинків у м. Львові до проєктних пропозицій для зведення різного роду нових легко збірних будинків та житла контейнерного типу. Футуристичні проекти представлені океанськими поселеннями та містом майбутнього Прикарпатськ.

ТИПИ ЖИТЛОВО-ВИРОБНИЧИХ ЗАКЛАДІВ ДЛЯ БЕЗДОМНИХ В ЗАКОРДОННІЙ ПРАКТИЦІ

Розглядаються приклади проектування закладів для бездомних в зарубіжній практиці. Зарубіжний досвід співставляються з результатами власних соціологічних досліджень бездомних в Україні. Категорія бездомних – це невідємна складова населення будь-якої країни, яка завжди  була присутня в різних типах суспільства, незалежно від рівня його заможності і соціальної формації. Для вирішення проблеми бездомності пропонується соціально-типологічна схема впровадження для бездомних різних типів житла на основі його інтеграції з виробничими і навчальними функціями.

МІКРОРАЙОНИ 60-70 рр. ХХ ст. В ОЦІНКАХ І ПРЕФЕРЕНЦІЯХ МЕШКАНЦІВ

Розглядаються питання комфортності проживання в мікрорайонах, збудованих в 60-70 рр. ХХ ст.. на рівні житлових дворів, житлових будинків та квартир. Приводяться результати соціологічного опитування мешканців мікрорайонів Львова, визначаються найбільш поширені проблеми проживання в житловій забудові 60-80 рр. та подаються рекомендації щодо їх вирішення в прядку їх актуальності для мешканців

ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ЖИТЛОВОГО СЕРЕДОВИЩА У ЦЕНРАЛЬНІЙ ЧАСТИНІ МІСТА

Описано особливості житлового середовища у центральних частинах великих міст, основні проблемні питання в організації комфортних умов проживання та тенденції вирішення у сучасному будівництві та реконструкції. Розглянуто основні проблеми організації житлового середовища в умовах високої щільності наявної забудови та забезпечення екологічних стандартів середовища.

Архітектура багатоквартирного житла в історично сформованій забудові міста

У статті описано розроблені автором принципи архітектурно-планувальної організації нових житлових будинків у історично сформованій забудові міста, визначено пріоритетний контингент мешканців, а відтак і домінуючу номенклатуру житлових одиниць та додаткових послуг у житловому будинку. Представлено типи житлових одиниць для проектування у сформованій забудові центру міста, що відповідають різним соціальним потребам споживачів, віковим групам населення і чисельним складам сім’ї.

Methodological Approaches to Determining the Monopolisation Level of Primary Residential Real Estate Regional Markets in Ukraine

In this article the author investigates the typology and main characteristics of the markets and provides the definition of the concept of "competition". Several methodological approaches were suggested in order to determine the magnitude of the monopolisation level of primary residential real estate regional markets as well as the market share belonging to a certain construction company.