органи державної влади

Електронні вибори як новітнє трансформаційне явище сучасної правової реальності

У статті проводиться аналіз електронних виборів як новітнього трансформаційного явища сучасної правової реальності.

Аспект збалансованості при реалізації принципу відкритості і прозорості інституту державної служби: питання «кіберсуверенізації»

Анотація. Стаття присвячена визначення аспектів збалансованості при реалізації принципу відкритості і прозорості інституту державної служби, а також розгляду цієї проблематики в контексті викликів інформаційного суспільства, зокрема щодо “кіберсуверенізації”.

Реалізація принципу достовірності інформації у сфері забезпечення доступу до інформації

У статті розглянуто теоретичні та практичні засади реалізації принципу достовірності інформації у сфері забезпечення доступу до інформації. У дослідження використовувано загальнонаукові та спеціальні методи пізнаннaя – порівняльно-правовий, формально-юридичний, метод правового моделювання, метод системного аналізу та інші. Метою дослідження є розробка теоретичних положень щодо особливості забезпечення реалізації принципу достовірності інформації.

Муніципальні адміністративні послуги як особливий вид діяльності органів місцевого самоврядування

Розглянуто теоретичні напрацювання щодо сутності понять «послуга», «публічна послуга», «муніципалітет», «муніципальна послуга», «адміністративна послуга». Визначено ознаки адміністративних послуг та особливості їх надання органами місцевого самоврядування. Визначено поняття «муніципальна адміністративна послуга».

Адміністративно-правовий статус недержавних громадських організацій в україні

Розглянуто особливості адміністративно-правового статусу недержавних громадських організацій в Україні, який є комплексом реально визначених прав і обов’язків у сфері публічного управління, що передбачені конкретними нормами адміністративного права. На основі праць вітчизняних науковців та нормативно-правових актів України визначено елементи адміністративно-правового статусу недержавних громадських організацій. Детально аналізується кожен елемент зокрема.