харчова промисловість

Шляхи підвищення ефективності збутової діяльності підприємств харчової промисловості України в умовах міжнародної економічної діяльності

Досліджено способи підвищення ефективності збутової діяльності підприємств харчової промисловості України в умовах міжнародної економічної діяльності. Автори розглядають сучасні тенденції розвитку цієї галузі, а також аналізують проблеми, які виникають під час збуту продукції. Дослідження охоплює аналіз різних стратегій збуту та рекомендації щодо їх використання, а також вивчення важливості побудови відносин зі споживачами та оптимізації процесів управління збутом.

STUDY OF THE ANAEROBIC PROCESS OF INDUSTRIAL WATER PURIFICATION IN COMBINATION WITH SORPTION METHODS

The issues of rational use of natural resources, ecological safety and environmental protection are extremely urgent and require immediate human influence on the optimization of technological processes, reducing the impact on the ecosystem. The implementation of food industry technology is accompanied by the formation of a significant amount of wastewater, into which about a third of processed raw materials go, and the concentration of polluting components in them is 10...100 times higher than in household water.

Модернізація галузі харчової промисловості у контексті сталого розвитку України: публічно-управлінський аспект

Обґрунтовано основні напрями публічного управління розвитком харчової промисловості в Україні за сучасних трансформаційних умов, пов'язаних із кризою виробництва, зміною векторів попиту та пропозиції і ринків збуту. У контексті сталого розвитку окреслено пріоритети та ключові можливості модернізації харчової промисловості в Україні: посилення конкурентоспроможності, розкриття внутрішнього і зовнішнього потенціалів, інновації у сфері виробництва, відповідність ідеям та принципам сталого розвитку.

EXPERIMENTAL RESEARCH OF INDUSTRIAL WATER PARAMETERS OF CANNING PLANT AND BAKERY. ANALYSIS OF TREATMENT TECHNOLOGIES

One of the industries that uses large amounts of water is the food industry. Industrial, domestic managers of the production process stand out with it and enter the environment surrounded by contaminated effluents. Their main feature is the high content of dissolved organic matter and nitrogen. You can also create wall water to create aggregate-resistant colloids, which include animal and vegetable fats, proteins, starch, sugar, as well as salts, carbohydrates, dyes, thickeners, preservatives.

ECOLOGICAL ASPECTS OF MODERNIZATION OF ALCOHOL INDUSTRY ENTERPRISES AT THE PRESENT STAGE OF DEVELOPMENT

At the present stage of development, the entire world industry has faced the problem of rational use of renewable natural resources, in particular the most efficient ways of wastewater treatment and the use of accumulated waste in the production process as a secondary raw material.

Моделювання та просторовий аналіз емісійних процесів від целюлозно-паперової та харчової промисловостей Польщі

The mathematical models for spatial analysis of GHG emission processes from pulp, paper, food products and beverages have been developed. Using geoinformation technology the estimates of GHG emissions in Poland at the level of production plants, as well as at the level of elementary areas 2 km  2 km in size have been obtained.