ТЕОРЕТИЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ТА АПАРАТУРНЕ ОФОРМЛЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОГО МЕТОДУ СУШІННЯ ЦУКАТІВ

1
Lviv Polytechnic National University
2
Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Розглянуто процес сушіння цукатів з груш, який відбувається шляхом профільтровування теплового агенту в напрямку «перфорована перегородка – шар цукатів». Отримана кінетична крива сушіння та розрахований тепловий баланс процесу на основі диференційного рівняння нестаціонарного тепломасообміну. Доведено, що накопиченої під час сушіння теплової енергії в нижніх шарах цукатів буде достатньо для досушування верхніх шарів. Розраховано енергетичний ефект, отриманий від впровадження нового методу сушіння. Запропоновано та розраховано установку для енергоефективного методу сушіння цукатів.

1. Chanpreet Singh,Nitin Saluja &Rajeev Kamal Sharma. (2019). A computation-driven, energy-efficient and hybrid of microwave and conventional drying process for fast gooseberry candy production. Journal of Microwave Power and Electromagnetic Energy, 53(4), 259-275. https://doi.org/10.1080/08327823.2019.1677431
https://doi.org/10.1080/08327823.2019.1677431
2. Waraporn Klinbun &Phadungsak Rattanadecho. (2019). Effects of power input and food aspect ratio on microwave thawing process of frozen food in commercial oven. Journal of Microwave Power and Electromagnetic Energy, 53(4), 225-242. https://doi.org/10.1080/08327823.2019.1677430
https://doi.org/10.1080/08327823.2019.1677430
3. O. Alves-Filho  &Y. H. Roos. (2007). Advances in Multi-Purpose Drying Operations with Phase and State Transitions. Drying Technology, 24(3), 383-396. https://doi.org/10.1080/07373930600564357
https://doi.org/10.1080/07373930600564357
4. Catherine Bonaui , Elisabeth Dumoulin , Anne-Lucie Raoult-Wack , Z. Berk , J.J. Bimbenet , F. Courtois , G. Trystram & J. Vasseur. (2007). Food Drying and Dewatering. Drying Technology, 14(9), 2135-2170. https://doi.org/10.1080/07373939608917199
https://doi.org/10.1080/07373939608917199
5. Atamanyuk, V., Huzova, I., Gnativ, Z., Mykychak B. (2016). Selection of optimal method of forming a layer of candied fruits during filtration drying. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(11(83)), 10 - 15. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2016.81409
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2016.81409
6. Bhesh Bhandari  &Tony Howes. (2007). Relating the Stickiness Property of Foods Undergoing Drying and Dried Products to their Surface Energetics. Drying Technology, 23(4), 781-797. doi: 10.1081/drt-200054194
https://doi.org/10.1081/DRT-200054194
7. William L. Kerr & Audrey Varner. (Published online: 30 May 2019). Chemical and physical properties of vacuum-dried red beetroot (Beta vulgaris) powders compared to other drying methods. Drying Technology. doi: 10.1080/07373937.2019.1619573
8. Z. Hardy & V. A. Jideani. (2017). Foam-mat drying technology. A review, Critical Reviews in Food Science and Nutrition,57(12), 2560-2572. doi: 10.1080/10408398.2015.1020359
https://doi.org/10.1080/10408398.2015.1020359
9. Malezhyk I. F., Dubkovetskyi I. V., Bandurenko H. M., Strelchenko L. V. (2015). Deklaratsiinyi patent na korysnu model №103371. Sposib vyrobnytstva yabluchnykh tsukativ. Ukraina, [in Ukrainian].
10. Atamaniuk V.M., Ya.M. Humnytskyi (2013). Naukovi osnovy filtratsiinoho sushinnia dyspersnykh materialiv. Monohrafiia. Lviv: Vyavnytstvo Lvivskoi politekhniky, 276 s, [in Ukrainian].
11. Atamanyuk, V., Huzova, I., Gnativ, Z. (2018). Intensification of Drying Process During Activated Carbon Regeneration. Chemistry & Chemical Technology, 12(2), 263 - 271.  https://doi.org/10.23939/chcht12.02.263
https://doi.org/10.23939/chcht12.02.263
12. Matsuska, O., Paranyak, R., Gumnitskii, Y. (2010). Adsorption of wastewater components by natural sorbents. Journal of Water Chemistry and Technology, 32(4), 218 - 222. https://doi.org/10.3103/s1063455x10040053
https://doi.org/10.3103/S1063455X10040053
13. Sabadash, V., Gumnitsky, Y., Mylyanyk, A., Romaniuk, L. (2017) Simultaneous Sorption of Copper and Chromium Cations to Wastewater Treatment. Scientific Bulletin of UNFU, 27(1), 129 - 132, [in Ukrainian]. https://doi.org/10.15421/40270129 Actions
https://doi.org/10.15421/40270129
14. Atamaniuk V.M., Huzova I.O., Humnytskyi Ya.M., Symak D.M. (2014). Patent Ukrainy na korysnu model № 86857. Ustanovka dlia sushinnia roslynnoi syrovyny. Ukraina.[in Ukrainian]