власність

Реалізація положень статті 13 Конституції України

У роботі аналізується спосіб реалізації положень статті 13 Конституції України відповідно до норм Податкового кодексу України. Виявлено, що право власності українського народу на надра реалізується неналежно і потребує радикальних змін. Це питання в роботі вирішується шляхом визначення складових ціни на сировину, яка видобувається в Україні. Ціну реалізації пропонується визначити як суму двох складових: ціни видобування плюс рента.

Порівняння алгебричних методів подань алгоритмів

Порівняннями за системами операцій та їхніми властивостями та побудованими моделями абстрактної комп’ютерної системи дано оцінку таких відомих алгебричних методів опису алгоритмів, якими є модифікована система алгоритмічних алгебр, модифікована алгебра алгоритмів та алгебра алгоритмів.

Сучасні проблеми адміністративно-правового захисту прав та законних інтересів громадян України у сфері власності

Стаття присвячена проблемі визначення сучасних проблем адміністративно-правового захисту прав та законних інтересів громадян України у сфері власності та теоретичному обґрунтуванню шляхів їхнього вирішення. Констатовано, що наукове дослідження питань адміністративно-правового захисту прав та законних інтересів громадян України у сфері власності є важливою умовою покращення вітчизняного законодавства та практики його застосування.

«GRÜNDRISSE EINER ÖEKONOMETRIE» – економетрична бухгалтерська теорія, розроблена в Галичині на рубежі ІХ–ХХ ст.

Матеріали цієї статті є продовженням оприлюднених результатів у публікації в попередньому номері, де наведено узагальнене порівняння засадних принципів побудови бухгалтерської і «традиційної» економетричних концепцій. У цьому дослідженні проведено аналіз сформульованих методологічних засад досліджуваної бухгалтерської (балансової) теорії з оцінкою пропонованих в ній методик відображення в бухгалтерській системі та балансовому узагальненні основних об’єктів і економічних процесів підприємства.

«Gründrisse Einer Öekonometrie» – економетрична бухгалтерська теорія, розроблена в галичині на рубежі хіх–хх ст.

Проведено змістовну оцінку розробленої на території Галичини економетричної бухгалтерської теорії. Розкрито її спрямованість, параметри формулювання та функціональне призначення. Проведено порівняльний аналіз принципів побудови з виділенням проблемних аспектів сучасного економетричного моделювання. Визначено недоліки та сильні сторони до використання для сучасної облікової науки.

Економіко-правові засади захисту права власності громадян України в районах проведення операції Об’єднаних сил

У статті визначено економіко-правові засади захисту права власності в районах
проведення операції об’єднаних сил в Україні. Особливу увагу зосереджено на сучасних
економіко-правових викликах та загрозах, чинниках антропогенного впливу на сферу
власності та способах їхнього подолання. У статті з’ясовано проблеми реалізації
економіко-правових заходів щодо гарантування громадянам України права володіння,
користування та розпорядження майном, чинники створення ефективної економіко-

Сутність та види злочинів проти власності в Київській Русі

У статті проаналізовано сутність та види злочинів проти власності в Київській
Русі. Визначено правову природу та сутність «татьби». Охарактеризовано особливості
крадіжки та розбою як самостійних злочинів проти власності. Окрему увагу приділено
дослідженню інших видів злочинів проти власності за «Руською Правдою».

Сульфування 3,5,7,3',4'-пентагідроксифлавону та нелінійно оптичні властивості його сульфопохідних

Проведено синтез сульфокверцетину та вивчення його структури й нелінійно оптичних властивостей. Із використанням квантово-хімічних розрахунків, 13С і HSQC ЯМР спектроскопії, ІЧ спектроскопії було показано, що сульфонова група в знаходиться у положенні C8 кверцетину. Визначено молекулярну гіперполяризованість отриманого сульфокверцетину. Показано що сульфокверцетин можливо використовувати для створення на його основі нових полімерних НЛО матеріалів.

Особливості оцінки вартості лісових земель та лісових ресурсів

Враховуючи багатозначний характер використання лісових земель у статті розглянуто особливості оцінки лісових земельних ресурсів та пов'язані з цим лісові ресурси з використанням загальних принципів вартості земельної площі, враховуються особливості лісових земель пропонується.

П