architectural heritage

ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ОЦИФРОВАННЯ ЦЕРКВИ СВ. МИКОЛАЯ У М.ЛЬВОВІ

Збереження культурної спадщини є важливим аспектом діяльності кожної держави, і тут важливу роль відіграють сучасні технології. У цій дослідницькій роботі ми розглянемо синтез традиційних і сучасних методів дослідження архітектурно-історичних об’єктів на прикладі найдавніших сакральних об’єктів Львова. Оцифрування об’єктів культурної спадщини – це технологічний і сучасний підхід до роботи з документування об’єктів. Однак одна лише фіксація наявного стану об'єкта не дає повного уявлення про об'єкт дослідження.

САКРАЛЬНИЙ ПІДХІД КАЛАТРАВИ

Стаття присвячена дослідженню принципів та ідей, які використовував Сантьяго Калатрави при проектуванні церкви Святого Миколая у Всесвітньому торговому центрі  (Nicholas National Shrine at the World Trade Center),  храму Американської архієпархії Константинопольської православної церкви та розташована на Мангеттені у Нью-Йорку. Дослідження розкриває історичний контекст трагедії 11 вересня та руйнування первісної обителі грецької православної громади та процес підготовки до побудови нового храму.

ІСТОРІЯ ЄВРЕЙСЬКОЇ ГРОМАДИ ТА СИНАГОГ НА ТЕРИТОРІЇ М. ХАРКІВ

Стаття присвячена дослідженню історії єврейської громади в Харкові та роль, яку синагоги відіграли у її житті. Зосереджуючись на значенні синагог як центрів духовного та культурного життя, стаття вказує на їхню важливість у формуванні культурного ландшафту міста. Через аналіз історичних джерел та документів, стаття розгортає перед читачем процес розвитку єврейської спільноти в Харкові та виклики, які вона зазнала протягом років.

АРХІТЕКТУРНИЙ СПАДОК АНДЕРА ПАЛЛАДІО – ЯК НАВЧАЛЬНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ ЯКУБА КУБИЦЬКОГО

The article covers the Architectural heritage of Andrea Palladio – as education material for Jakub Kubicki reviews artistic heritage of Andrea Palladio and analyzes its influence on the works of Jakub Kubicki.

ХУДОЖНЬО-ПЕДАГОГІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТЕОДОРА ТАЛЬОВСЬКОГО У ЛЬВІВСЬКІЙ АРХІТЕКТУРНІЙ ШКОЛІ

Висвітлено творчу та педагогічну діяльність професора Львівської політехніки Теодора Тальовського на зламі ХІХ – ХХ століть. Досліджено архітектурно-художню, педагогічну, наукову та адміністративну роботу видатного митця, розглянуто архівні матеріали Політехнічної школи даного періоду, котрі висвітлюють навчальні дисципліни, які викладав професор. Проведено огляд альбому креслень проектів костелів авторства Теодора Тальовського.