модернізація

Модернізація діяльності правоохоронних органів України в сучасних умовах

Анотація. Сучасні умови діяльності правоохоронних органів в Україні є вкрай складними, що вимагає підвищення ефективності в цій сфері. Метою даної статті було висвітлення основних напрямків модернізації правоохоронних органів України. Дане дослідження було здійснено у межах поставленої мети з використанням наступних методів: інформаційно-аналітичний метод, метод системного підходу, анамнестичний метод, метод описової статистики, метод описового аналізу, метод прогнозування.

Система електронного судочинства: до питання комплексності компонентів

У цій статті проводиться дослідження комплексності системи електронного судочинства шляхом визначення його основних компонентів та їх значення для здійснення правосуддя.

ОПТИМІЗАЦІЯ КОМП’ЮТЕРНОЇ ТЕХНІКИ ПРИ МОДЕРНІЗАЦІЇ ЄДИНОЇ СИСТЕМИ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО КОНТРОЛЮ І ВИМІРІВ МЕРЕЖІ СКС-7 З ВИКОРИСТАННЯМ РЕСУРСІВ ЦЕНТРУ ОБРОБКИ ДАНИХ

Архітектура єдиної системи централізованого контролю та вимірів мережі СКС-7 є застарілою, використовувані технології для організації її роботи та реалізації збереження даних потрібно оновлювати та оптимізовувати, адже теперішній стан системи спричиняє зниження її швидкодії та зменшення продуктивності, а також критичне падіння надійності. Враховуючи фактори також виникає необхідність модернізації програмних і апаратних засобів системи аналізу та моніторингу IP протоколів. На даний момент система не забезпечує весь спектр функцій, необхідний для повноцінного аналізу VoIP мережі.

Модернізація комунікативної діяльності органів публічного управління

Розглянуто особливості модернізації комунікативної діяльності органів публічного управління в сучасних умовах. Проаналізовано чинники здійснення комунікативної діяльності органів публічного управління в Україні.  Розгля- нуто зарубіжний досвід щодо використання інформаційних технологій органами місцевого самоврядування, який можна застосовувати і в українських реаліях. Обґрунтовано напрями вдосконалення взаємодії органів публічної влади з громадськістю.

МЕТОДОЛОГІЧНЕ ТА ІНВЕСТИЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ

В статті висвітлено проблеми розвитку інноваційного потенціалу промислових підприємств як теоретичного так і практичного спрямування. Основну увагу зосереджено на розумінні сутності і змістовому наповненні поняття “інноваційний потенціал промислового підприємства”. Розроблено стратегічну карту розвитку інноваційного потенціалу промислових підприємств з метою зорієнтувати їх менеджмент на розробку і реалізацію стратегічних, тактичних і оперативних програм і проєктів та відповідних заходів, які спрямовані на модернізацію діючих виробництв.

Модернізація галузі харчової промисловості у контексті сталого розвитку України: публічно-управлінський аспект

Обґрунтовано основні напрями публічного управління розвитком харчової промисловості в Україні за сучасних трансформаційних умов, пов'язаних із кризою виробництва, зміною векторів попиту та пропозиції і ринків збуту. У контексті сталого розвитку окреслено пріоритети та ключові можливості модернізації харчової промисловості в Україні: посилення конкурентоспроможності, розкриття внутрішнього і зовнішнього потенціалів, інновації у сфері виробництва, відповідність ідеям та принципам сталого розвитку.

ПЕРСПЕКТИВНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ БАГАТОКВАРТИРНОГО ЖИТЛА 2021-2035

У статті представлено аналітичний огляд перспективних тенденцій багатоквартирного житла на наступні 15  років. Дані тенденції прогнозуються на основі аналізу міжнародного досвіду, зокрема країн Європи. Цей прогноз загалом ґрунтується на поточній економічній ситуації та демографічних тенденціях в Україні. Найбільш  ймовірним трендом є  зростання ролі енергоефективності в оцінці споживчих характеристик житла. Існує великий вітчизняний та зарубіжний досвід застосування засобів енергозбереження.

СУЧАСНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЧИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ

В статті висвітлено теоретичні аспекти виробничого потенціалу промислового підприємства. Зокрема, з'ясовано відповідні проблемні питання, які стосуються змістового наповнення поняття “виробничий потенціал промислового підприємства (ВППП)”. На основі вивчення і узагальнення досліджень, які проведені науковцями протягом останніх років, зроблено спробу подати авторське визначення виробничого потенціалу промисловго підприємства.

ПРОБЛЕМИ І ПРОПОЗИЦІЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНО-ОЗДОРОВЧОГО ТАБОРУ «ПОЛІТЕХНІК-3» НУ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» В С. КОБЛЕВЕ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

У статті розглядаються питання модернізації навчально-оздоровчого табору «Політехнік-3» НУ «Львівська політехніка» в с. Коблево Миколаївської області  з метою покращення рівня її рентабельності, конкурентноздатності та загальної комфортності. Аналізуються і систематизуються основні проблеми, які накопичились за період експлуатації об’єкту, пропонуються варіанти та шляхи їх вирішення, порядок їх розгляду, очікувані результати.

ОСНОВНІ ПЕРЕДУМОВИ ОРГАНІЗУВАННЯ ПРОЦЕСІВ МОДЕРНІЗАЦІЇ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ НА ІННОВАЦІЙНИХ ЗАСАДАХ

В умовах глобальних викликів, які перманентно виникають а іноді і достатньо рельєфно відслідковуються в результаті посилення конкуренції на зовнішніх ринках, обумовлюють необхідність якісно нового прискорення розвитку української економіки та подвоєного зростання внутрішнього валового продукту шляхом використання сучасних досягнень науково-технічного прогресу, як важливої передумови її модернізації на інноваційних засадах.