адміністративно-правове забезпечення

Modern problems of administrative and legal protection of the rights and legitimate interests of Ukrainian citizens in the field of property

Стаття присвячена проблемі визначення сучасних проблем адміністративно-правового захисту прав та законних інтересів громадян України у сфері власності та теоретичному обґрунтуванню шляхів їхнього вирішення. Констатовано, що наукове дослідження питань адміністративно-правового захисту прав та законних інтересів громадян України у сфері власності є важливою умовою покращення вітчизняного законодавства та практики його застосування.

Функція держави з охорони права власності: адмністртивно-правовий аспект

Стаття присвячена проблемі адміністративно-правового забезпечення екологічної безпеки, адміністративному механізму, основною метою якого є регулювання суспільних відносин щодо збереження здоров’я та життя людей, запобігання заподіянню шкоди навколишньому середовищу, погіршення здоров’я населення.

Особливу увагу приділено визначенню ролі чинного законодавства, сучасних екологічних програм в структурі адміністратимвно-правового забезпечення екологічної безпеки.

Сучасні засади адміністративно-правового забезпечення діяльності судових органів як суб’єктів захисту права громадян на безпечне для життя та здоров’я довкілля в Україні

Стаття присвячена проблемі ідентифікації основних засад адміністративно-правового забезпечення діяльності судових органів як суб’єктів захисту права громадян на безпечне для життя та здоров’я довкілля в Україні.

Сучасний стан адміністративно-правового забезпечення діяльності судових органів як суб’єктів захисту права громадян на безпечне для життя та здоров’я довкілля в Україні

Стаття присвячена проблемі адміністративно-правового забезпечення діяльності судових органів як суб’єктів захисту права громадян на безпечне для життя та здоров’я довкілля в Україні. Особливу увагу присвячено дефініюванню двох базових категорій «адміністративно-правове забезпечення» та «безпечне для життя та здоров’я довкілля».

Адміністративно-правове забезпечення протидії корупції та координації у діяльності французького антикорупційного агенства та національного агенства з питань запобігання корупції

У статті здійснено аналіз специфіки діяльності Французького антикорупційного агентства та  Національного агентства з питань запобігання корупції у галузі антикорупційної діяльності та адміністративно-правового забезпечення координації суб’єктів протидії корупції, та встановлення на основі іноземного досвіду оптимальних шляхів для удосконалення вітчизняного законодавства у цій сфері.

Екологічна безпека в Україні: адміністративно-правове забезпечення

Стаття присвячена проблемі адміністративно-правового забезпечення екологічної безпеки, адміністративному механізму, основною метою якого є регулювання суспільних відносин щодо збереження здоров’я та життя людей, запобігання заподіянню шкоди навколишньому середовищу, погіршення здоров’я населення.

Особливу увагу приділено визначенню ролі чинного законодавства, сучасних екологічних програм в структурі адміністратимвно-правового забезпечення екологічної безпеки.

Поняття адміністративно-правового забезпечення та його механізму

Актуальність статті обумовлена потребою в науково обґрунтованих дефініціях понять адміністративно-правового забезпечення (надалі також – АПЗ) та його механізму, формулювання яких є її метою. У процесі реалізації мети статті використано системний підхід, методи аналізу і синтезу, експертні оцінки.

Зміст та структура адміністративно-правового забезпечення публічного управління

Проаналізовано зміст та структуру адміністративно-правового забезпечення
публічного управління. Визначено компоненти структури адміністративно-правового
забезпечення публічного управління, їх призначення та взаємозв’язок.

Адміністративна відповідальність за порушення екологічної безпеки в Чорнобильській зоні відчуження

Стаття присвячена питанням адміністративної відповідальності за порушення
екологічної безпеки в Чорнобильській зоні відчуження, окресленню її загальної
характеристики, аналізу нормативно-правових актів на предмет їх відповідності
реаліям сьогодення та розробці можливих шляхів і напрямків удосконалення
законодавства.
Визначено, що під адміністративною відповідальністю за порушення екологічної
безпеки в Чорнобильській зоні відчуження слід розуміти передбачене нормами

Поняття та ознаки адміністративно-правового забезпечення екологічної безпеки в Україні

Визначено поняття та ознаки адміністративно-правового забезпечення екологічної безпеки в Україні. Особливу увагу звернуто на аналіз наукових підходів до визначення поняття адміністративно-правового забезпечення.