purpose

Спірні питання суб’єктивної сторони складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 187 КК України

Розглянуто спірні питання суб’єктивної сторони складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 187 КК України. Відзначено, що для характеристики розбою важливе значення має суб’єктивна сторона вчинення цього кримінального правопорушення. Як відомо, суб’єктивна сторона кримінального правопорушення – це його внутрішня сторона, тобто психічна діяльність особи, що відображає ставлення її свідомості та волі до суспільно небезпечного діяння, що нею вчиняється, і до його наслідків.

Інструментальна основа механізму адміністративно-правового регулювання забезпечення екологічної безпеки

Стаття присвячена дослідженню інструментальної основи механізму адміністративно-правового регулювання забезпечення екологічної безпеки, що є частиною загального правового механізму, метою якого є екологічна безпека. Зазначено, що механізм забезпечення екологічної безпеки є складним комплексним утворенням, що включає сукупність організаційних, економічних і правових засобів.

Особливості створення популярного інтернет-ЗМІ

Розглянуто особливості створення інтернет-ЗМІ з використанням різних переваг інтернету. З моменту запуску інтернет забирає аудиторію у традиційних ЗМІ, змушуючи їх замислюватися над проблемами виживання на ринку медіа. Адаптація традиційних засобів масової інформації до цифрових умов здійснюється значною мірою з переходом з одного сектору на ринок. Відповідно, виникли такі форми редакційної роботи, коли

журналісти готують свої матеріали у кількох видах, враховуючи, що інформація буде використовуватися як на вебсайті, у газеті чи журналі, так і на радіо та/або телебаченні.

Інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності оперативних підрозділів у протидії злочинам у сфері економіки

.Розглянуто поняття та зміст інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності
оперативних підрозділів у протидії злочинам у сфері економіки. Охарактеризовано
методи та завдання інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності оперативних
підрозділів. Визначено основні міністерства і відомства як джерела отримання необ-
хідної інформації для забезпечення протидії зазначеним злочинам. Окреслено чинники,
що вказують на неналежне інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності
оперативних підрозділів у протидії злочинам у сфері економіки.

Система суб’єктів адміністративного судочинства в Україні

Розглянуто наукові і нормативно-правові підходи до визначення поняття “суб’єкт адміністративного судочинства”, вивчено класифікацію суб’єктів в адміністративному судочинстві. Правовий статус суб’єктів адміністративного судочинства залежить безпосередньо від його законодавчого визначення, але його реалізація пов’язана із активною чи пасивною формами виконання функцій сторін та інших процесуальних учасників судового розгляду справ.

Мета, завдання та принципи адміністративного судочинства на сучасному етапі реформування судової системи України

Розглянуто питання розвитку адміністративного судочинства, його мету та принципи. Процес, який здійснюється адміністративним судом, набуває значення адміністративного судочинства. Якщо мета адміністративного судочинства являє собою уявну модель бажаного результату – те, до чого прагнуть суб’єкти судового процесу, то під метою адміністративного судочинства слід розуміти захист прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави, забезпечення законності та справедливості при здійсненні правосуддя.