система управління

Методи адаптивного управління смарт-підприємством з використанням слабких сигналів

Сформовано вимоги до системи управління смарт-підприємством з використанням слабких сигналів, основними з яких є: збирання та інтеграція різноманітних даних за допомогою баз і сховищ даних; попереднє опрацювання та аналіз накопичених даних; визначення основних груп сигналів впливу на фінансову структуру, а саме підприємство, та їх оцінювання; обчислення узагальненого інтегрального сигналу впливу на компанію; візуалізація результатів обчислення цього значення; його прогнозування; виявлення слабких сигналів та їх класифікація; адаптація підприємства до швидких змін зовнішнього та внутрішнього

Етапи впровадження автоматизованої системи управлінського обліку

У статті викладено результати дослідження щодо організації та побудови автоматизованої системи управлінського обліку на підприємстві. Коротко висвітлено основні завдання, пов'язані з управлінням компанією та операційним плануванням, вирішення яких сприяє саме автоматизація управлінського обліку. Виокремлено основні цілі, досягнення яких здійснюватиметься в автоматизованій системі управлінського обліку та переваги від їх запровадження. Запропоновано етапи впровадження автоматизованої системи управлінського обліку та визначено види робіт на кожному з них.

МОДЕЛЮВАННЯ РЕЖИМІВ РОБОТИ ВІТРОВИХ ЕНЕРГЕТИЧНИХ УСТАНОВОК У ГІБРИДНИХ СИСТЕМАХ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ

Представлено сучасні схеми організації вітро-сонячних систем електропостачання. Наведено наявні підходи до управління енергодинамічними режимами роботи вітряних електричних установок у складі гібридних систем електропостачання, наведено сучасні дослідження з даної тематики. Представлено результати розроблення математичної моделі енергодинамічних процесів гібридної вітро-сонячної системи електропостачання, до складу якої входять вітряні електричні установки, сонячні панелі, акумулюючий елемент. Обґрунтовано універсальну структурну схему такої системи.

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Роз­роб­ле­но сис­те­му уп­рав­лін­ня якіс­тю прог­рам­но­го за­без­пе­чен­ня (ПЗ), яка дає змо­гу виз­на­чи­ти стан його якос­ті на кож­но­му ієрар­хіч­но­му рів­ні сис­те­ми з ура­ху­ван­ням вар­тос­ті роз­роб­лен­ня, а та­кож на­дає мож­ли­вість вста­но­ви­ти по­тен­ційні вит­ра­ти для пе­ре­хо­ду сис­те­ми уп­рав­лін­ня якіс­тю ПЗ від од­но­го ста­ну до ін­шо­го.

Модель як опис системи публічного управління правовою освітою населення

На підставі аналізу наукової літератури визначено моделі правоосвітнього спрямування, що запропоновані українськими вченими, здійснено їх узагальнення. Розроблено та описано функціональну модель публічного управління правовою освітою населення в Україні, визначено її основні елементи та підходи.

Проблеми та перспективи застосування корпоративних технологій управління підприємств в умовах євроінтегрування

Охарактеризовано особливості і перспективи застосування корпоративних технологій управління підприємств в умовах євроінтегрування. В статті систематизовано етапи становлення та розвитку автоматизованих інформаційних систем управління підприємств. Наведена характеристика та способи застосування автоматизованих інформаційних систем управління операційною діяльністю підприємств за рівнями управління. Систематизовано особливості запровадження корпоративних інформаційних систем українськими підприємствами за умов євроінтегрування.

Формування маркетингових рішень у системі управління підприємством

Висвітлено підходи до визначення сутності поняття “маркетинг”. Запропоновано процес розроблення та ухвалення маркетингових рішень на підприємстві. Сформовано послідовність оцінювання ефективності маркетингової діяльності. Запропоновано інтегральний показник оцінювання рівня такої ефективності, що охоплює показники ефективності: збуту, заходів просування, товарної політики, цінової політики та інших маркетингових заходів. Систематизовано рівні ефективності маркетингової діяльності, їхні відповідні характеристики та заходи щодо їх підвищення.

ШЛЯХИ МОДЕРНІЗАЦІЇ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ВИРОБНИЧИХ СТРУКТУР В УМОВАХ СТАНОВЛЕННЯ МЕРЕЖЕВОЇ ЕКОНОМІКИ

У статті розглянуто формування мережевої організаційно-виробничої структури, яка охоплює ряд підрозділів взаємопов’язаних підприємств і спільний процес виробництва ними продукції аж до її споживання: сформовано концепцію модернізації організаційно-виробничої структури; показано, що зростання вагомості організаційного капіталу підприємств порівняно з виробничим в умовах мережевої економіки зумовлює потребу модернізації систем управління залучених в організаційно-виробничу структуру підприємств.

РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ В УМОВАХ ІНФОРМАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА

Обґрунтовано концептуальні теоретико-методологічні і методико-прикладні засади розвитку організаційних структур системи управління підприємством в умовах інтенсивного зростання мережевого середовища інформаційного суспільства. Проведено ретроспективний аналіз засад розвитку системи управління підприємством. Виділено такі її складові, як організаційна структура управління, виробнича управлінська структура, структура центрів відповідальності, структурна оболонка бізнесу та інформаційна інфраструктура. Розкрито сутність їх комплексного розвитку.