legal support

Порушення прав дитини в умовах війни в Україні

У статті охарактеризовано окремі загальнотеоретичні аспекти прав дитини та основні порушення прав дитини в умовах воєнного вторгнення Російської Федерації на територію України.

Мета статті – охарактеризувати основні порушення прав дітей в умовах війни в Україні та сформулювати пропозиції щодо удосконалення механізму забезпечення прав дітей.

Сучасний стан адміністративно-правового забезпечення діяльності судових органів як суб’єктів захисту права громадян на безпечне для життя та здоров’я довкілля в Україні

Стаття присвячена проблемі адміністративно-правового забезпечення діяльності судових органів як суб’єктів захисту права громадян на безпечне для життя та здоров’я довкілля в Україні. Особливу увагу присвячено дефініюванню двох базових категорій «адміністративно-правове забезпечення» та «безпечне для життя та здоров’я довкілля».

Волонтерська діяльність релігійних організацій: адміністративно-правові гарантії

У статті узагальнено наукові погляди на поняття адміністративно-правових гарантій волонтерської діяльності релігійних організацій в Україні, визначено проблеми формування та реалізації цих гарантій.

ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ BLOCKCHAIN У ПУБЛІЧНОМУ УПРАВЛІННІ: ПЕРСПЕКТИВНІ СФЕРИ ЗАСТОСУВАННЯ Й ПОТЕНЦІЙНІ ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

АнотаціяАктуальність зазначеної у заголовку проблеми зумовлюється стрімким поширенням в Україні (і не лише) інформаційних технологій. Вони призводять до віртуалізації багатьох сфер життєдіяльності суспільства, а відтак, - до зростання значимості зберігання, передачі та захисту інформації в електронному вигляді, обробка якої відбувається у глобальних та локальних інформаційних системах з використанням інформаційних технологій.

Зміст та структура адміністративно-правового забезпечення публічного управління

Проаналізовано зміст та структуру адміністративно-правового забезпечення
публічного управління. Визначено компоненти структури адміністративно-правового
забезпечення публічного управління, їх призначення та взаємозв’язок.

Теоретико-правові аспекти геронтоосвіти в Україні

На основі чинного національного законодавства, міжнародно-правових актівпроаналізовано теоретико-правові аспекти геронтоосвіти в Україні. Обґрунтовано, щоосвіта упродовж усього життя є передумовою забезпечення права на освіту та зайнятістьлюдей похилого віку.

Домінанти розвитку університетської освіти у глобалізаційному суспільстві

У статті визначено домінанти розвитку університетської освіти у глобалізаційному
суспільстві.  Акцентовано  на  тому,  що  університет  повинен  не  лише  продукувати  певні
ідеї,  розвивати  ті  чи  інші  тенденції  у  науці,  а,  передусім,  сприяти  поступовому
суспільному  розвитку,  повною  мірою  забезпечувати  запити  і  потреби  сучасної
людини.Подолання  традиційного  сформованого  масово-репродуктивного  характеру
розвитку  вищої  освіти  полягає  у  виведенні  її  на  особистісний  рівень.  Значну  роль  у